СК "Арсенал Страхование" - Новини - До уваги клієнтів ПРАТ «СК «АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ»
  UA  
  • UA
  • RU
  • EN
  • Зателефонуйте мені




    Відправити


  • Новини
  • Персони
  • Блог
  • Контакти
  • Новини
  • Персони
  • Блог

  • Контакти




  • До уваги клієнтів ПРАТ «СК «АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ»

    30/08/2022

    ПРАТ “СК “АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ” висловлює Вам вдячність за довіру та плідну співпрацюз нашою Компанією та інформує Вас щодо наступного.

    21 липня 2022 року Національний банк України з огляду на зміну фундаментальних характеристик економіки України під час війни та зміцнення долара США до інших валют скорегував курс гривні до долара США. Фактичне падіння гривні до долара СШАсклало більш ніж 25 відсотків.

    Зміна курсу гривні, а також інші соціально - політичні обставини, призвели до того, що вартість імпортних товарів, зокрема легкових та інших автомобілів іноземного виробництва, спецтехніки та іншого майна у гривневому еквіваленті також відповідно змінилася та зросла.

    У відповідності до ст. 9 Закону України «Про страхування» страхова сума - грошова сума, в межах якої страховик відповідно до умов страхування зобов’язаний провести виплату при настанні страхового випадку.

    Тобто, страхова сума, це саме та сума, розмір якої безпосередньо зафіксований в кожному окремому Договорі страхування. Проте, у зв’язку зі зміною валютного курсу фактична вартість застрахованого майна, очевидно, на даний час істотно перевищує розмір страхової суми, зазначеної в Договорі страхування.

    Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до ст. 9 Закону України «Про страхування» у разі коли страхова сума становить певну частку вартості застрахованого предмета договору страхування, страхове відшкодування виплачується у такій же частці від визначених по страховій події збитків, якщо інше не передбачено умовами страхування. Згідно з Договором страхування передбачені аналогічні умови страхування.

    Тобто, у зв’язку зі збільшенням фактичної вартості застрахованого майна відносно страхової суми виникає ситуація, коли у разі завдання шкоди застрахованому майну буде застосована пропорційна система відповідальності, і відповідно виплата страхового відшкодування буде здійснена теж пропорційно, що може призвести до зменшення реального відшкодування збитків Вам як власнику майна більш ніж на 25 відсотків.

    З метою запобігання зазначеній ситуації рекомендуємо Вам збільшити розмір страхової суми за Договором страхування шляхом укладення відповідної Додаткової угоди до Договору страхування для приведення розміру страхової суми у відповідність до фактичної дійсної (ринкової) вартості майна, що застраховане за Договором страхування.

    Збільшення розміру страхової суми призведе до необхідності внесення Страхувальником (Вами) додаткової суми страхового платежу відповідно до розміру страхового тарифу з урахуванням строку дії Договору страхування, що залишився до його закінчення. Проте незначне збільшення розміру страхового платежу в свою чергу забезпечить повноцінний захист застрахованого майна і виплату страхового відшкодування у разі настання страхового випадку відповідно до фактичної дійсної (ринкової) вартості цього майна.

    Сподіваємося Ви скористаєтесь рекомендаціями нашої Компанії для забезпечення максимально ефективного страхового захисту Вашого майна, що застраховане за Договором страхування.

    З повагою

    Голова Правління С.О. Авдєєв.


    Вам буде цікаво
    ІНФОРМАЦІЙНЕ ОГОЛОШЕННЯ про проведення конкурсу з відбору суб’єктів аудиторської діяльності
    16/12/2022
    Детальнiше
    До уваги клієнтів ПРАТ «СК «АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ»
    30/08/2022
    Детальнiше
    ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО РОБОТУ ПрАТ «СК «АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ» з 24 лютого 2022 року ВРАХОВУЮЧИ ВВЕДЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ
    24/02/2022
    Детальнiше